söndag 20 februari 2011

Badplattform

För att göra lite bot för tidigare overksamhet vad gäller blogguppdatering får jag ju försöka producera ytterligare inlägg.

Badplattform är ju ingen dum grej om det nu blir tillräckligt varmt i vattnet för att skepparen skall drista sig till dylika tilltag i nordiska vattentemperaturer. ( det är installerat sötvattensdusch som är infälld i akterspegeln för att hantera tvagningsbehovet vid otjänliga badtemperaturer i vattnet.)


Båtsystems plattform inhandlades och ganska snart konstaterades att den rekommenderade och passande teleskopstegen inte var tillräckligt lång för att tillfredställa lämpligt djup under vattnet. En stege som är för kort är intressant att ta sig upp för och då säkerhetsaspekten var en viktig del i inköpsbeslutet var det aldrig aktuellt att installera en stege som blir besvärlig att ta sig upp för. Min åsikt är att det skall gå enkelt att klättra upp iförd fullt ( vattenfyllt) seglarställ efter ofrivilligt badande.


Nåväl Båtsystems längre teleskopstege införskaffades och de modifikationer som fick göras var hanterliga och tog inte mer än någon dag i anspråk.
( Kasetten som stegen sitter i behövde få ett hörne kapat för att få den för långa kasetten att inte sticka ut mer än nödvändigt akterut.)
Värt att notera kan kanske vara att TIG svetskunnig kompis från företaget Steel Tech var ovärdelig då åtminstonde jag tycker stagen som justerar plattformens horisontala läge bör svetsas för absolut hållfasthet.
Den teleskopiska stegen skall hålls i infällt läge av ett kardborrband i stället för den på bilden visade schockcorden och det kan vara värt att tillägga att en tamp som nästan når ner till vattnet kommer göra det möjligt att dra ner stegen liggande i vattnet.

Inga kommentarer: