torsdag 15 december 2011

One mile high!

Milstolpar kan ju behövas oaktat åt vilket håll man mäter.
Då jag i ett tidigare yrkesverksamt liv mätte vertikalt lika mycket som horisontellt för att bestämma position och totalenergi blir one mile high inte helt fel då det ju inte är lite energi givande att skåda en färdig navplats!!!!




Det är ju extra kul att notera ( ta i ett riktigt stort stycke trä!!) att trots vad som känns som kilometervis med kabel och kopplingar så lyser det, surrar eller knäpper på avsett sätt utan avbrända säkringar eller andra pikanta överaskningar.
Det enda som riktigt återstår är de många dimbara LED lamporna som helt lyser med sin frånvaro. Jag måste tillstå att det totalt gått mig förbi att det finns både dimbara och icke dimbara ledlampor och rätt sort får inhandlas efter helgerna.
Notabelt kan kanske vara att trots att Blaupunkt stereon är gammal och mer köpt för att den design mässigt passar väl in är det fint att det går att välja bort CD växlaren och köra på en mer Iphone vänlig plugg..dessutom inbillar sig skepparen att det kan vara bra med den extra uteffekten som GSM delen i radion kan bistå med..

PÅ temat att återanvända gammal teknik är det väl kanske värt att nämna att NMEA in ut sköts via Actiscensc modul som kopplar ihop NMEA utrustningen med en kommande Laptop och för detta sticker en USB kabel fram ur inredningen.

AIS är ju framtidens melodi och naturligtvis är allt framdraget och kopplat för denna manick inklusive den antennsplitter som krävs för att denna nya manick skall kunna kompa på VHF antennen i mast toppen.

När den visuella och kopplingsmässiga euforin över navplatsens fullbordan lagt sig en smula anträddes den mer dimmiga uppgiften att kontaktlimma in isoleringen i stickkojerna. Detta gick lätt sånär som på skyddsmaskens oförmåga att filtrera ut kontaktlimmets lättlösta delar.

Ganska snart konstaterades det att det var gudasänt att slippa vistas i ruffen då ångorna från drygt en liter kontaktlim anträdde sin resa mot stratosfären under torkningsfasen.
Fastsättningen kräver bara ett gott sikte mot de tidgare gjorda inriktningsmärkena och hugget i limmet är imponerande. När bitarna är på plats är den personliga höjden återigen närmare åtminstonde en quater mile och det är skönt att lämna projektet för total uttorkning och avluftning.

Inga kommentarer: